Sydvest KRETA

Man bliver aldrig færdig med at begejstres over de græske øer. De er så vidt forskellige både i natur, arkitektur og befolkning. Det græske folk er meget gæstfrit og imødekommende. Maj, juni og september, oktober er de måneder, der passer danskerne bedst. Temperaturen ligger omkring 25-35 grader, varmest i efterårsmånederne.

   

Vi har valgt at samarbejde med en rejsearrangør hvis rejsemål er små, charmerende øer og steder, hvor det lokale islæt stadig står i højsædet. De bestræber sig på at give gæsterne en enestående, natur- og kulturoplevelse.

       

   

 

Vi har i sommeren 2011 arrangeret flere
Oplevelses-rejser
specielt for singler
til Sydvestkreta på 1 uges varighed.

   

Der har været mulighed for at tilvælge 1 uge ekstra
på Kreta i byen Nea Hora nær Chania.

Flyafgang fra både Billund og Kastrup lufthavn.

   

Rejserne til Kreta specielt for singler er slut for i år,

men vi håber at kunne arrangere tilsvarende rejser i 2012.

    

Paa oplevelsesrejsen bor vi kun paa 2 forskellige steder, og skifter således kun værelse én gang. Vi havde vores første rundrejse på Kreta med singler i juni måned 2010, og alle var meget tilfreds med turen, og havde nogle skønne oplevelser.

 

  

Rundrejsen på Kreta's Sydvestkyst starter med en bustur over de hvide bjerge til den lille kystby Paleochora. Undervejs gør vi ophold i bjergene i byen Kandanos for at spise frokost hos Samantha. Samantha er født i bjergene og kan fortælle byens historie langt tilbage i tiden fra før den blev brændt ned til grunden af tyskerne under 2. verdenskrig.

Efter en dejlig frokost fortsætter turen ned til Paleochora, hvor vi bliver indkvarteret i et af de 3 overnatningssteder, vi har aftaler med. Her bor vi 4 dage. Paleochora er en charmerende lille by med gode spisesteder, mulighed for både korte og lange traveture og daseri på én af byens dejlige strande.

PALEOCHORA har godt 2.000 indbyggere, og livet leves i afslappet tempo, hvor der altid er tid til en kop kaffe eller et lille glas og en sludder på en af de små caféer på torvet. Gaderne er smalle, og der opstår med jævne mellemrum mindre "trafikpropper" midt i byen, hvilket giver anledning til mange gode råd og tilråb fra det kaffedrikkende folk. Det er en fornøjeligt at sidde og betragte dette leben.

  

       

    

    

 

PALEOCHORA ligger på en smal tange ud i Det Libyske Hav. Når du står på torvet midt i byen, kan du se havet på begge sider - 3 minutters gang til hver side. På vestsiden af byen finder man en smuk strandpromenade langs en lang, fantastisk sandstrand. På den østlige side er stranden stenet, og vandet bliver hurtigt dybt. Til gengæld er det så klokkeklart, at man kan se bunden flere meter nede. På den østlige side ligger også havnen, hvor bådene fra Gavdos, Chora Sfakion og Samariakløften lægger til. Herfra kan man også komme på forskellige dagsudflugter, f. eks. til Elafónisi, palmestranden med det lyserøde sand.

     

Der udgår en del vandrestier fra PALEOCHORA. Man kan også vælge at tage en tidlig bus til Omalós Højsletten og vandre de 18 km. gennem Samaria kløften ned til Ag. Roumeli. Herfra bliver man sejlet tilbage til PALEOCHORA.

  

Om aftenen bliver hovedgaden spærret for kørende trafik, og alle restauranter og taverner flytter borde og stole ud på gaden. Der er en varm summen af liv, for grækerne selv elsker at gå ud at spise sammen i de bløde mørke aftener. Det er fantastisk hyggeligt - tag med og oplev det selv.

    

  

Trænger man til lidt storby, kan man leje bil eller tage med bussen til Chania en dag. Det er kun ca. 1½ times kørsel. Efter 4 dages ophold i Paleochora stiger vi ombord i 'Samaria' - færgen som sejler os langs den smukke, smukke kyst til Loutro. Undervejs nyder vi synet af hippibyen Sougia med den lange strand og Agia Roumeli, hvor Samariakløften munder ud, og hvorfra alle vandrerne sejles til Hora Sfakion efter deres 18 km. lange tur gennem kløften. Det er muligt at stå af skibet her og vandre nogle kilometer op i Samariakløften og tilbage igen. Derefter tager man blot næste færge mod Loutro og ankommer sidst på dagen.

På denne strækning af sejlturen er det klipperne, de gråbrune, majestætiske klipper og de små ugenerte vige, der dominerer billedet, indtil kort før Loutro, hvor et par små bebyggelser dukker op i vigene.

I Loutro bor vi på Sifis Hotel i 3 dage. Christina, Georgina og Michalis varter os op i de skønne omgivelser, der lokker, både med total afslapning, vandreture i bjergene og forfriskende dukkerter i det turkisblå vand. Tavernerne ligger side om side lige i vandkanten, og midt i byen findes en lille dejlig sandstrand. Her kommer man i pagt med naturen på en helt ubeskrivelig måde.

Udflugter fra Paleochora:

 • Vandretur fra Sougia til det antikke Lissos. Heldagstur.  Læs mere Klik her:>>
 • Vandretur langs kysten. Halvdags tur med frokoststop på en lille taverna
 • Sejltur til Elafonissi, stranden med det lyserøde koralsand. Heldagstur
 • Bustur til Chania. Heldagstur
 • Gå Samaria eller Irini-kløften. Begge ture er heldagsture

  Udflugter fra Loutro:

 • Vandring eller sejltur til Phoenix. Frokost i Phoenix. Halvdagstur
 • Sejltur og bus til Hora Sfakion og Fragokastello. Heldagstur

  Med udflugtsbåd til Marmara. Mulighed for vandring ind i Aradena-kløften. Heldagstur

  De ovenfor nævnte udflugter er ikke inkluderet i rejsens pris, men betales lokalt.

  Udflugterne tilpasses hver gang efter deltagernes ønsker.

 • Her er indkopieret specialsiden ''Sougia - Lissos''  indtil der står 'spec.sider stop'.

  Kun teksterne er kopieret - opsætning se billedfil

  Sougia – Lissos. En vandretur, som gør indtryk!

  Går man fra den lille havn i Sougia, bag om de sidste klipper, befinder man sig på en fantastisk sti, som fortsætter helt til det antikke Lissos. Stien er en lillebitte del af ruten E4, som vandrere benytter hele vejen ned gennem Europa.

  Turen skifter i udseende fra noget nær en ’troldeskov’ til golde klipper og vandring i et udtørret flodleje til opstigning til et stort plateau. Når plateauet er krydset, får man den mest fantastiske udsigt lige ned i bugten ved Lissos, og efterhånden som nedstigningen skrider frem, kan man begynde at se huse, kirker og ruiner ligge spredt ud over hele dalen. En fin vandretur, selv om man ikke er øvet vandrer.

  LISSOS - En forhistorisk kurby, et antikkens spa, rig og velstående.

      

  Beliggende omkring to timers gang vest for Sougia, var Lissos en vigtig kystnær by, beboet gennem de hellenistiske, romerske og byzantinske perioder. Lissos blev berømt for sine helbredende kilder.

   

  Der kan man se en række ruiner, især det lille Asklepios (den græsk-romerske gud for helbredelse), et tempel, som blev berømt i hele regionen. Man kan stadig se et velbevaret mosaikgulv i templet. Hele området er fyldt med ruiner, de fleste af dem er dog skjult af vegetation. På den vestlige side af dalen ved Lissos ligger der omkring 20 små huse med buede lofter og røde tagfliser. De formodes at være romerske grave. Lissos tjente som havn for Irtakina og Eliros og menes at have blomstret fra klassisk tid indtil det 10. århundrede e.Kr. De fleste af dens indbyggere var købmænd og fiskere, men den største kilde til velstand var ... turisme! I virkeligheden var det en underlig form for turisme med en klar medicinsk grund, da Asklepieion af Lissos - den helbredende Gud Asclepius' religiøse skrin med berømt helbredende kildevand - tiltrak gæster fra hele Kreta. Lissos var så velhavende, at byen prægede sine egne gyldne mønter. Området var stort set uudforsket indtil 1957, selv om placeringen af den antikke by var kendt. Men i 1957 var der en lokal indbygger, der ønskede at finde kilden til det hellige vand. Han gravede præcist oven på Asclepius' fristed og fandt omkring tyve statuer, portrætter af Asclepius, Hygeia, Pluto og et par trofaste tilhængere. Heldigvis var det en ærlig mand, en kender af antikviteter, så han underrettede Ephor af antikviteter på øen, Mr. Nikolaos Platonas, om fundet, og denne begyndte straks en udgravning af området. Udgravningen kastede lys over Lissos Asclepieion med de storslåede mosaik gulve, nogle grave fra den romerske periode, fundamenterne af huse og offentlige bade, samt spor af en akvadukt og byens teater.

      

  Bortset fra Asclepieion, vil det ikke være let at identificere de andre ruiner af den antikke by, fordi udgravninger aldrig blev afsluttet, og stedet er blevet overladt til sin skæbne. Der er kun lejlighedsvis vagt på stedet, og store buske dækker næsten alt. Hvis man går over klipperne og mellem buskene, kan man dog stadig finde indikationer af det antikke Lissos for hvert skridt, man tager. Med hensyn til statuerne som vores lokale ven fandt for nogle årtier siden, kan man se dem udstillet på museer i Chania og Iraklion. De to byzantinske kapeller fra det 13. og 14. århundrede, som er bygget oven på to tidligere basilicas (fra 4. eller 5. århundrede) er også værd at se. Det første, tæt på vagtens hytte, er et kapel for Ag.Kyrkou (Aghios Kyriakos) med blege vægmalerier. I dette kapel tilbragte Robert Pashley og hans gruppe natten den 27. april 1834. Kapellet er fra tid til anden stadig i brug, og man kan tænde et vokslys derinde. På den anden side, tæt på kystens klipper, er der et kapel for Jomfru Maria, der er bygget med materialer fra tidligere tider.

   

   

  Hvis man har kræfter og lyst, kan man gå tilbage til Sougia ad stien igen, men det er også muligt at bestille en taxabåd, der som udgangspunkt koster 20 Euro og, hvis man er flere end 4 personer, efterfølgende 5 Euro/person. På den måde får man også set strækningen og den smukke klippekyst fra havsiden.

  En rigtig dejlig udflugt. Husk at medbringe vand og en madpakke.

  'spec.sider stop'.

  ddd

    

    

    

       

  Hoteller: 

  De valgte hoteller på Kreta er alle små, familiedrevne steder: hotelværelser, mindre lejligheder og studios. Alle med god stemning, søde værtsfolk og dejlige beliggenheder.

         

  Zygos Studios - Paleochora

  Zygos Studios ligger lige ud til sandstranden i Paleochora i et roligt område uden natte- og bilstøj. Restaurant i stueetagen med søde, dejlige værtsfolk.

  10 minutters gang til bymidten - 2 minutter mere til havnepromenaden.

      

  Studierne er af rigtig god græsk standard, rene og pæne med dejlige balkoner. 4 stk. - 2 personers studios til gaden, 10 stk. i den blomstrende have bagved.

     

  Vi tager forbehold for, at hotellet bliver fyldt op, så man bliver indlogeret på et andet hyggeligt hotel lige i nærheden.

  Sifis Hotel - Loutro

  På Sifis Hotel eller Maistrali, som ligger lige ved siden af, bor vi bogstavelig talt lige i vandkanten. Alle værelser er med balkoner og havudsigt.

       

  I cafeen nedenunder frister Christina med dejlig morgenmad og små lækre frokostretter, som I kan nyde, mens vandet skvulper blidt under gulvplankerne, som er forlænget ud over vandet. Her kan man også overskue hele byen og trafikken, som foregår enten med færgen, små motorbåde eller trillebøre.

  Værelserne er af god græsk standard.

        

  Vi tager forbehold for, at hotellet bliver fyldt op, så man bliver indlogeret på et andet hyggeligt hotel lige i nærheden.

       

  PRISER  PR. UGE KRETA  2011:

     

               

    Destination

   Rundrejse på Sydvestkreta 1 uge

      

   Tilvalg: 1 uge ekstra på Kreta i Nea Hora

      

    Periode       

      3/9 - 10/9

      

    i.f.m. ovennævnte 

    Pris

     *)

  7.035

     

  2.950

  Rabat

    **)

  1.050

     

  1.050

          

     

    *) Pris for enkeltværelse

  **) Rabat pr. person, hvis 2 personer deler et dobbeltværelse.

    

          

                     

  Rundrejse på Kreta - prisen indeholder:

  • Fly tur/retur
  • Transfer
  • 7 overnatninger
  • 2 busture i De Hvide Bjerge (Hoteller-lufthavn Chania t/r)
  • 2 sejlture på Det Libyske Hav (mellem hotellerne i Paleochora og Loutro + sidste dag fra Loutro)
  • Bidrag til Rejsegaranti-fonden
  • Stedkendt voksen, dansk rejseleder
  • Mulighed for tilkøb af morgenmad m. rabat på hotellerne ved forudbetaling hjemmefra (4-6 €/dag)

  Specielt om tillægsugen i byen Nea Hora v. Chania:

  Denne uge er uden inkluderede busture / udflugter, men der er mulighed for at købe disse på stedet.
           

 •      

  I Nea Hora er det lokale liv stadig i højsædet, selv om der også er turister. Stedet er ikke stort, så det føles ikke overbefolket. I weekenderne er stranden godt besøgt, da Kretenserne selv elsker at bade og lege, når de har fri. Om torsdagen er der marked, hvor man kan få næsten alt, hvad hjertet måtte begære. Krydderier, grøntsager, oliven og de lækreste oste. Også tøj, sko, bælter, ure, duge osv. osv. faldbydes til lave priser. Her handler de lokale indbyggere store mængder af grøntsager hver uge. 

       

  De små hoteller vi benytter har en unik beliggenhed i Nea Hora. Byen ligger så tæt på den venetianske havn i Chania, at I kan gå derind på 15 minutter. Nea Hora er et lille samfund i den store by. Vi kalder det for 'smørhullet'. Langs havnen og den lille strand ligger tavernerne side om side - alle med lækre, lokale specialiteter, og især fiskerestauranterne er uovertrufne. Her kan man næsten hver aften være heldig at finde et sted, hvor der underholdes med ægte græsk folkemusik.

      

  Fra værelserne på vore hoteller er der udsigt over den lille havn og gaden langs vandet. Hos Anna på Stelisia er værelserne - om ikke moderne, så pæne og rene med balkon med den mest pragtfulde udsigt. Her er også køleskab, aircondition og badeværelse med brus. Anna er en meget hjertelig værtinde, og hun driver sin lille taverna i gadeniveau, hvor hun serverer små lækre retter til billige penge. Her bor man godt.

      

  Semili er også et dejligt sted at bo. Stedet bestyres af Stella, hvis forældre bor i stueetagen. Et par elskelige ældre mennesker, som gerne vil sludre (mest tegnsprog). Værelser og balkoner er dejlige, af rigtig god standard og med små køkkenarrangementer. Også her er der bad med brus, køleskab og aircondition.

    

          

  Pension Stelisia - Nea Hora

  Stelisia ligger 3 huse fra Semeli på Akti Papanikoli lige midt for fiskerihavnen. Værelserne er  rigtig gode og fra balkonerne kan man følge livet i den lille havn, se fiskerbådene sejle ud og komme hjem igen, følge fiskernes arbejde med fangst og net og betragte blæksprutterne, som bliver hængt på tørresnoren hver dag og igen hentet ind om aftenen.

  Dejlige, varme Anna har sin lille cafe i stueplan, og hun serverer alt fra morgenmad til gode græske retter hen over dagen. Der er elevator i bygningen. Den lille sandstrand ligger et stenkast til venstre for Stelisia. Annas cafe er KarinCoRejsers omdrejningspunkt i Nea Hora. God græsk standard. Lidt gadestøj.

  Semeli Rooms - Nea Hora

  Semeli Rooms ligger for enden af fiskerihavnen på Akti Kanari, og værelserne byder på dejlige balkoner med udsigt over havnen og de små øer i havet ud for Chania.

     

  Jaja og Opa (Bedstemor og Bedstefar) bor i stueetagen, de er meget gæstfrie og indstillede på at forstå og tale tegnsprog. Stella, deres datter taler udmærket engelsk og hun er dagligt på besøg. Kun 2 minutters gang til den lille lokale sandstrand.

      

  Rigtig god græsk standard. Lidt gadestøj må påregnes.

  Ét af ovennævnte hotellet er inkluderet i prisen. De er uden morgenmad. Mod tillæg kan også vælges et tredie hotel, som er beliggende på strandpromenaden i Nea Hora. Her er morgenmad inkluderet.


  Rejsen er tilrettelagt efter, at hovedparten af gæsterne er singler, men vi kan ikke garantere, at alle er singler, da vi ikke blander os i hvem der rejser sammen. Er der flere, der tilmelder sig samtidig, spørger vi ikke nærmere.

     

 • Teknisk arrangør for Grækenland-rejserne er KarinCo Rejser - Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1950.

  Begrænset antal pladser/værelser. Der tages forbehold for udsolgte pladser !  

  Ved Grækenlandsrejser betales depositum 1.500.- kr. ved tilmeldingen. Efter modtagelsen af depositum fremsendes kvitteret faktura og aktuelle flytider. 

  Benyt vores tilmeldingensformular. Husk at anføre: Destination og afrejsedato samt dit navn, tlf.nr. m.v.  Klik her: >>

  Betaling af restbeløbet skal ske inden 50 dage før afrejsen.

   

  Flyafgang fra både Billund og Kastrup lufthavn.

 •        

      

  Se billeder fra rundrejse på Sydvestkreta - 4 dg i Paleochora og 3 dg i Loutro:  Klik her: >>

  Vælg "DIASHOW", og husk F11 for fuld skærm.

       


 •  

   Herunder specialsiderne    Patmos og Samos:

  28. august  -  4. september  2010

      

  En rundrejse på Patmos starter på Samos! Det er nødvendigt, da der ikke er nogen lufthavn på Patmos.

  Vi ankommer i Lufthavnen på Samos kl. ca. 20.00 om aftenen, og derfor starter vi med en enkelt overnatning på Samos. Det gælder altså om at pakke toilettasken og shortsene øverst i kufferten, så den hurtigt kan lukkes igen dagen efter, hvor vi fortsætter vores rejse med skib til Patmos.

     

  Sejlturen varer et par timer, og når vi går i land i Skala, som hovedbyen hedder på Patmos, har vi stadig en dejlig lang eftermiddag foran os. Vi indlogerer os på Hotel Maria, som ligger i den fredeligste del af byen lige ud til vandet. Her bor vi i 3 dage.

      

  Velkommen til Patmos

  nyd øens skønhed

  respektér vore traditioner'

   

  På rådhusets mur i Skala er disse ord prentet.

  En smuk velkomst, som også fortæller om det græske folks stolthed over deres ø og deres  traditioner.

   

  En rundtur på Patmos kan gøres på én dag i bil. Her er ikke høje bjerge, så man behøver ikke at være nervøs for selv at køre. Det er også nemt og billigt at komme rundt med bus. Der er flere små bysamfund rundt på øen, hvor man kan gøre holdt og indtage frokosten eller bare lidt koldt at drikke.

  Chora, den hvide by med Johannesklostret ligger højt over Skala, og man kan gå eller køre i bus derop. Det er en meget betagende oplevelse at bese klostret og kapellet, hvor Johannes Åbenbareren hørte Guds stemme gennem en sprække i klippen.

   

     

       

  Vi forlader Patmos efter 3 dages ophold, sejler tilbage til Samos og har her muligheden for at opleve nogle dejlige dage på én af Det Græske Øhavs grønneste og frodigste øer. Vi bor i Pythagorion, en smuk lille by ved vandet. Herfra kommer man let til Samos by med bus, eller man kan leje bil og opleve det meste af øen i løbet af en heldagstur.

   

  Pythagorion var Pythagoras' hjemby, og selv om det kan lyde lidt firkantet, er der absolut ingen skarpe hjørner i Pythagorion. Byen er som en lille summende myretue, og de mange gode taverner har en helt speciel hyggelig og rar stemning. På havnepromenaden er der liv og leben til ud på de små timer, og grækerne er meget venlige og imødekommende.

  Udflugter på Patmos:

 • Udflugt til Johannesklostret i Chora. Beregnet halvdagstur, valgfrit hjemkomsttidspunkt.
 • Med turbåd til de små øer Arki og Marathi. Heldagstur.

  Udflugter på Samos:

 • Heldagstur til Samos by
 • Ø-rundtur med norske Inge, bosat på Samos siden 2007. Heldagstur med besøg i nogle af de mindste landsbyer på øen.
 • Aftentur med båd til Ireon. Solnedgang, mad og ægte græsk stemning på taverna Akrogiali. Hjemfart under den tindrende stjernehimmel.

  Hoteller: 

  De valgte hoteller er alle små, familiedrevne steder: hotelværelser, mindre lejligheder og studios. Alle med god stemning, søde værtsfolk og dejlige beliggenheder.

     

  PRISER  RUNDTUR   PATMOS / SAMOS:

     

      Pris for 8 dage:  6.835,- kr. pr. person i enkeltværelse (Dobbelt som enkeltvær.)

  (Rabat 950.- kr. pr. person, hvis 2 personer deler dobbeltværelse. Netto: 5.885,-)     

      

  Rundrejse på Patmos og Samos - prisen indeholder:

  • Fly tur/retur
  • Transfer
  • 7 overnatninger
  • Sejlturene mellem øerne 
  • Bidrag til Rejsegaranti-fonden
  • Voksen, dansk rejseleder
  • Mulighed for tilkøb af morgenmad med rabat på nogle af hotellerne

   

  Rejsen er tilrettelagt efter, at hovedparten af gæsterne er singler, men vi kan ikke garantere det, da vi ikke blander os i hvem der rejser sammen. Er der flere, der tilmelder sig samtidig, spørger vi ikke nærmere.

  Teknisk arrangør for Grækenland-rejserne er KarinCo Rejser - Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1950.

  Begrænset antal pladser/værelser. Der tages forbehold for udsolgte pladser !  

  Ved denne rejse betales depositum 1.200.- kr. ved tilmeldingen. Efter modtagelsen af depositum fremsendes kvitteret faktura. 

  Benyt vores tilmeldingensformular. Klik her:>>

  Husk at anføre: Destination og afrejsedato samt dit navn, tlf.nr. m.v.  Betaling af restbeløbet skal ske inden 50 dage før afrejsen.  

 •  

   

   

  Se billeder fra rundrejse på Patmos og på Samos:  Klik her: >>

  Vælg "DIASHOW", og husk F11 for fuld skærm.

   

       

 •   

 •  

   
     

     

  ¤¤¤¤¤¤¤

 •     

  SIDSTE NYT:

   

  N Y H E D  !
  Ny spændende
  Wellness og Spa
  rejse.
      
  BUDAPEST
  27-11 til 4-12
     
   Beskrivelse følger !

     
  Glæd dig til vores nye Wellness aktiviteter ! 

  - Senere følger også "Kør-selv Wellness" på Sjælland
       

     

  ¤¤¤¤¤¤

 • Unik liebhaverrejse for singler
  Oplev 11 dages rejse til det fortryllende

  PORTUGAL
    
  Lissabon, Cascais, Sintra, Porto og Douro floden
  19.-29.07.2015

  Skal du med på denne rejse med Cruise på DOURO floden ?
    
  Se rejsebeskrivelsen - Klik her>>     

  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤